Friday, May 03, 2013

31 Things

Jag har börjat på en onlinekurs som går ut på att förbättra sin journaling. Tanken bakom kursen är att det finns en historia bakom varje foto. Man säger ju att en bild säger mer än tusen ord - men den säger faktiskt inte allt.

Jag vill lära mig att berätta det som är viktigt - det som jag vill lämna till eftervärlden. Min historia.



Man får 31 olika ämnen att skriva om. Varje ämne kommer med tips på olika tekniker man kan använda i sitt skrivande, samt inspiration för passande fotomotiv. Kursen är helt webbaserad, man kan ta den tid man vill och behöver, men originalkursen gick ut på att man skulle skriva om ett ämne per dag under en månads tid.


Ni som redan är hemmastadda inom scrapbooking, och framförallt hybrid scrapbooking, ser nog direkt att det är Ali Edwards som håller i kursen!




Jag har använt "Straw" som bas för det printade materialet - resten är washitape och foton. Allt material är behandlat i Photoshop Elements.

Jag kommer förmodligen inte att lägga upp alla 31 ämnena, dels för att en del är rätt så personliga, dels för att upplägget är detsamma under resten av kursen. Huvudtemat är ju skrivandet, inte layouterna...!


Hittills har kursen varit jättekul och utvecklande - Ali Edwards är otroligt inspirerande och duktig.

Om du är intresserad så finns loggan för kursen längst upp i högerkanten av min blogg. Klicka på den så kommer du direkt till Big Picture Classes!

1 comment:

pysselpetra said...

Grymt snyggt och som du kommer att ha nytta va den kursen... önskar att jag hade tid att gå den :)