Tuesday, September 28, 2010

Helgens "fångst"...!


Christina och jag gjorde en liten utflykt till ett grått och höstlikt Helsingborg i helgen som gick... Stämpelmässan på Sundspärlan var målet och bilden visar vad jag fick med mig hem... Vet inte om det är sorgligt eller fantastiskt att tillkännage att jag nu äger samtliga distressfärger...! Men jag lutar nog åt fantastiskt.. ;0)

Thursday, September 23, 2010

Välkommen lille Otto!


Min vän och fd kollega Anna har precis blivit mamma till en liten Otto! Självklart kommer det ett kort på posten till dem! :-)


Giraffen är en stämpel från Inkadinkado - färglagd med distresser på 300g akvarellpapper.
Mönstrat papper från Making Memories' serie "Pitter Patter".


Samma stämpel på insidan, fast "naturell", stämplad med ColorBox Chalk ink i Chestnut Roan.

Wednesday, September 22, 2010

Rock 'n Roll med bokmärken!

Nu har jag varit igång och gjort bokmärken igen...! Det behövs ju förnyas lite då och då när man tröttnat på de gamla, eller som jag - har många böcker på gång samtidigt...!


Ugglan är en punch från Stampin' Up! som jag köpte när jag var i USA i somras. Kunde inte motstå...
Mönstrat papper från G45 och alphastickers från Jenni Bowlin, October Afternoon och Doodlebug. Taben är också den en punch från Stampin' Up!


På nästa bokmärke har jag använt mig av samtliga stämplar i ett clearstampark från Artemio. Päronet är stämplat med distressdynor - jag har använt en teknik som kallas "Rock 'n Roll. Man färgar först in stämpeln i den färg man valt som grundfärg, denna gång den orangea. Därefter "rullar" man de yttersta kanterna i en annan färg, jag tog en mörkare röd. För att spetsa till det ytterligare så använde jag en grön färg på bladen - och samtliga färger används i samma stämplingsmoment. Du behöver alltså bara stämpla en gång! En kul teknik som ger ett levande motiv, tycker jag!


Alphastickers från Basic Grey.


Välkomna nu hösten med mycket mys, böcker och pyssel såklart!
Kram //Anna

Monday, September 20, 2010

Mera vattenfall!

Det är ju så kul så jag kunde inte hålla mig ifrån att göra ett vattenfallskort till...! Denna gång till min pappa på hans födelsedag.








Den söta stämpeln är från Panduro. Jag har färglagt med en blenderpenna och vanligt bläck från stämpeldyna. Det mönstrade pappret är liksom på förra kortet från ett paperstack hos Pia. Bokstäverna är från Basic Grey, också de samma som på förra kortet. Textstämpeln är från Northern Star.

Thursday, September 16, 2010

Vattenfallskort!

Imorgon fyller allra bästa Mia år! Hoppas snigelposten fungerar ordentligt på jobbet - i sådana fall hittar hon detta vattenfallskort i sitt fack imorgon...


Det går ut på att dra i "flärpen" längst ner så att bilderna viks upp en efter en. Så här ser det ut från sidan.


Och så här ser det ut när det är helt utdraget.


Material:
Lila CS i "Elegant Eggplant" från Stampin' Up!
Orange CS från Bazzill
Mönstrat papper från ett block Pia hade i butiken - kommer tyvärr inte ihåg vilket. Pia kanske vet?
Cardboard Alphastickers från Basic Grey's serie Green at Heart
Stämpelmotiven är från Unity Stamps, stämplade i samma färg som det lila CS'et.
Vit gelpenna
Vita brads
Lila grossgrainband


Kram! //Anna

Thursday, September 09, 2010

Laura's sista dag på kontoret... :-(

Idag var det min kära vän och kollega Lauras sista dag på kontoret. Imorgon flyger hon iväg på nya äventyr. För att visa henne hur mycket vi kommer att sakna henne gjorde jag detta kortet som vi överlämnade tillsammans med lite presenter.

Bokstäverna i namnet är fastsatta på vellum (finns det ngt svenskt ord?) som i sin tur är fastklistrat bakom ett av papperslagerna. Gjort i 3d med avsikt!

Har använt vellum även på insidan, men något "plattare".

                                           

Material:
CS från Stampin' Up! "Elegant Eggplant"
Mönstrat papper från BG's Kioshi-serie
Alphastickers från BG's Kioshi och Green at Heart-serier
Kantstans från Martha Stewart
Vellum
Stjärnstämpel från Unity Stamps, stämplad i Elegant Eggplant Classic Ink från Stampin' Up!
Vit gelpenna
Lila grossgrain-band

Friday, September 03, 2010

Lika men ändå så olika...


När man inte har alltför gott om tid är det helt ok att köra på samma design tycker jag... Korten blir ju ändå så olika!


Kortbasen är grå Bazzill. Mönstrade papper från Magnolia och October Afternoon. Bandet är från Stampin' Up! och blommorna från Prima. Knappbradsen i blommitten är från Panduro. Alfastickers från Doodlebug och Jenni Bowlin. Kraftpappret bakom namnet har jag kört genom mitt wellpappsverktyg.

Och här är insidan:
Här har jag använt mig av ett mönstrat papper från Basic Grey ur deras Basic-serie. Perfekt att skriva på! Samma mönstrade papper som på framsidan. Magnoliapappret har fått en scallopkant med hjälp av en kanstans från Fiskars. Taben/Fliken är punchad med en punch från Stampin' Up!.


Som ni kan se så är det precis samma layout/design på detta kortet, men jag har använt mig en annan färgskala. De mönstrade papperna är från Prima och namnet är skrivet med alfastickers från Basic Grey's Cappella-serie.

Även insidan är densamma som på det förra kortet:

Nu åker jag till Danmark för att leverera korten personligen! :-) Ha en trevlig helg och passa på att njuta av det härliga höstvädret!